Errieta
Errietan satula on portugalilainen perinnesatula, jonka Equicouro-niminen satulaseppä Portugalissa on tehnyt Erritalle mittojen mukaan. Satulan takana on vuohennahasta tehty chairel, joka suojaa muun muassa takkia pölyltä. Perinnejalustimet ovat messinkiset, eikä niissä ole kumeja. Kuva: Susanna Malmström

Lomatuliaisena hevonen, joka ei kuulunut suunnitelmiin

Kesällä 2017 Pirita Sallinen matkusti perheensä ja ystäviensä kera viettämään 40-vuotissyntymäpäiviään Portugalin Cascaisiin.

– Osa golfasi, osa vain nautiskeli ja minä tietenkin ikuisena hevosihmisenä päätin etsiä alueelta tallin ja mennä ratsastamaan, muistelee kirkkonummelainen Pirita.

– Olin reissannut lukuisia kertoja Portugalissa, mutten ollut koskaan aiemmin päässyt siellä ratsastamaan. Löysin pikaisella etsinnällä läheltä paikan, jossa Working Equitationin maailmanmestari Pedro Torres sekä kuuluisa hevoskasvattaja ja Portugalin kuuluisan ratsastuskoulun Escola Portuguesa de Arte Ecuestren pääratsuttaja Joao Pedro Rodrigues pitivät hevosiaan.

– Sovin Joao Pedron kanssa ratsastustunneista muutamaksi illaksi, Pirita kertoo ja toteaa, että hän pääsikin tunneille Joao Pedron jalostusoriilla Rouxinolilla, joka on pitkälle koulutettu ja vielä 23 -vuotiaanakin täydessä kunnossa.

– Rouxinol oli äärettömän voimakas ori sekä niin upeasti ratsastettu, että se kuunteli jokaista pienintäkin apua tarkasti ja heti.

Ensimmäisen tunnin jälkeen Pirita jäi juttelemaan myös paikassa toimineen ratsastuskoulun opettajan kanssa.

Lue lisää Hevosmaailman numerosta 4/2021!