Viitasaarelainen Malin Granroth, 32, on mielenterveyteen ja päihdeongelmiin suuntautunut lähihoitaja. Hänellä on myös kehitysvamma-alan ammattitutkinto. Kun lisätään vielä eläinterapiakoulutus ja rakkaus eläimiin, niin kaikki yhdessä johdattivat hänet eläinavusteisen työn pariin.

Malin teki Raaseporissa aluksi työnsä ohessa koiraterapiaa lähinnä autismi spekrtumin alueen asiakkaille ja ikäihmisille, kunnes hänen hevosensa Vilda johdatti hevosnaisen laajemmin alalle. Siitä syntyi yritys Wiima Canis.

– Ajatukseni eläinavusteiseen työhön oli alusta alkaen selkeä. Halusin yhdistää eläimet ja ne ihmiset, joilla ei ollut mahdollisuutta omaan eläimeen, Malin kiteyttää ja lisää, että kaikki tehdään eläimen ja asiakkaan ehdoilla, perustuen molempien vapaaehtoisuuteen.

– Minulle oli tärkeää, että voin tarjota paineetonta yhdessäoloa, mahdollisuuden pysähtyä ja vain olla. Myös tulla nähdyksi, Malin selkeyttää ideologiaansa, johon sopi myös koulutus ’pollesta potkua mielenterveyteen’. Sitä täydensi vielä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus.

– Nämä koulutukset ovat lähinnä vahvistaneet omaa toimintaani ja tuonut varmuutta siihen, että teen ihan oikeaa työtä.

Lue lisää vuoden ensimmäisestä Hevosmaailma -lehdestä!

 

Malin Granroth

Malin Granrothin toiminimi Wiima Canis nimi on lähtöisin terapiakoirakoulutuksen käyneestä Vili-nimisestä koirasta, Vildasta sekä Malin nimestä. Wii tulee eläimistä ja ma Malinista. Canis on susi, joka viittaa koiraan.