Päivi Meriläinen sai edellisen hevosensa kuoltua mahdollisuuden tilausvarsaan, ja pian viisivuotias Riikin Taaleri on tuonut runsaasti iloa hänen elämäänsä. Se on täydellinen hevonen monipuoliseen harrastamiseen. Toivoin pienellä piirrolla ja pienillä symmetrisillä sukilla varustettua pientä sievää tammavarsa. Pettymys oli aluksi suuri, kun tulikin orivarsa. Kun tamman peräpäässä näkyi pelkkää valkoista, olin aluksi aivan varma, että varsassa on jokin vika, ainakin värivirhe. Tiesin, että Taalerin isä kantaa Splashed White -geeniä, mutta en ennen Taalerin syntymää edes tiennyt, että on olemassa näin kirjavia suomenhevosia. Hetki meni pettymystä nieleskellessä. Mietin, mitä ihmettä teen orivarsalla, eihän sille saa tallipaikkaakaan.
Kun totuin ajatukseen kirjavasta orivarsasta, tuli minusta hyvin innokas varsan omistaja. Taalerin kotitallille oli matkaa 45 kilometriä yhteen suuntaan ja kävin siellä lähes joka päivä, kunnes varsa vieroitettiin. Laitumella usein vain katselin ja tarkkailin, miten se toimii.
Tänä päivänä olen erittäin iloinen, että sain oriin, enkä tammaa. Kaikki varsoja kouluttaneet, joiden mielipiteen olen kuullut, ovat olleet poikkeuksetta sitä mieltä, että ori on tammaa helpompi opettaa. Samoin uskon nyt minäkin.
Taalerin kanssa on kaikki aina ollut äärimmäisen helppoa. Se oppii asiat kerrasta. Se on todella nöyrä ja ja rohkea luonne, eikä mikään tunnu olevan sille koskaan ongelma.
Lue lisää Hevosmaailman numerosta 2/2022!

Monipuolinen harrastehevonen