Katja Ståhlin hevoshulluus ei koskaan helpottanut

Pikkutyttönä Katja Ståhlin elämässä oli paljon sopeutumista. Perhe muutti usein, koulukin vaihtui, vanhemmat löysivät rinnalleen uusia puolisoita. Katja joutui myös kiusatuksi koulussa. Ihmisiin ei siis kannattanut liikaa kiintyä, koska ne tulivat ja menivät. Hevosista Katja löysi jotain kestävää.

– Hevonen on suuri rakkauteni. On se sitten iso, pieni, ruma, kaunis, jonkun toisen, minun, kiukkuinen, leppeä tai outo. Rakastan niitä kaikkia. En siksi, että pyrin siihen, vaan siksi, että se on minun luontoni. Minun luontoni rakastaa hevosen luontoa.

Näin kirjoittaa Katja uudessa kirjassaan Kavioliitossa – Hevoshullun kirja. Kirja kertoo Katjan matkasta hevoshullusta pikkutytöstä kolmen hevosen omistajaksi.

– Lapsena en tuntenut ketään, jolla olisi ollut oma hevonen. Sellainen haave tuntui todella kaukaiselta, mutta silti siitä tuli totta. Kannustan kaikkia kulkemaan kohti haaveitaan, Katja sanoo.

Lue lisää Hevosmaailma -lehden numerosta 3/2021!

 

Katja Ståhl

Katja Ståhl ja oma kasvatti Hilppa, Katjan Pullukka-hevosen jälkeläinen. - Hevoset ovat suuri rakkauteni. Minun luontoni rakastaa hevosen luontoa, Katja sanoo.