Hevosalan huono henki

Hevosalan huono henki ja erityisesti sosiaalisessa mediassa anonyymisti haukkuvat ihmiset puhuttavat. Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti toimiva ratsastaja Korumies, Arvi Martikainen toteaa anonyymin kiusaamisen olevan arkipäivää.
– Itse käsittelen kiusaamistilanteita nousemalla asian yläpuolelle ja järkeistämällä väittämien sekä tilanteiden todenperäisyyttä. Toisaalta myös säälin näitä huutelijoita, onhan tuollainen käytös todellakin noloa. On hyvä tiedostaa, että kiusaaminen saattaa aiheuttaa syviä arpia sekä voimakasta masennusta.
– Uskon kiusaamisen johtuvan katkeruudesta ja kateudesta. Lajin harrastaminen on taloudellisesti kallista ja se saattaa aiheuttaa ihmisissä vääriä mielikuvia. Kalleuden takia monesti koko perhe sitoutuu lajiin, mikä voi myös osaltaan aiheuttaa arvostelua.
– Hevosalalla esiintyy mielestäni paljon kiusaamista ja huonoa henkeä. Olen ajatellut, että tämä saattaa olla ainoa ammattikunta, jossa hyväksytään niin kutsuttu työpaikkakiusaaminen.
– Kiusaaminen netissä ei ole sallittavaa ja puutumme siihen niillä keinoilla, joihin meillä liittona on mahdollisuuksia ja valtuuksia, sanoo Suomen Ratsastajainliitto ry:n viestintäpäällikkö Kati Hurme.
Lue lisää Hevosmaailman numerosta 2/2022!